Porotilamajoitus

Raattama on vanha porokylä Ounasjoen rannalla, missä voi vielä aistia 1500-luvulle ulottuvan asutushistoriamme. Maisemaa hallitsevat Pallastuntureiden laet eli kerot ja kylän itäpuolella virtaa vapaana Ounasjoki, joka alkaa Hetasta Ounasjärvestä ja yhtyy Rovaniemellä Kemijokeen. Rannaltakalastajille Ounasjoki on hyvä harjus- ja taimenjoki.

Lomakylässämme on neljä paritaloa, joissa kussakin on kaksi huoneistoa. Kussakin huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, tupa, sauna ja pesuhuone. Varusteluun kuuluvat muiden muassa minikeittiö, televisio, takka, astiasto, jääkaappi ja mikroaaltouuni. Huoneistot soveltuvat hyvin perhemajoitukseen. Kuvavalikoimassa löydät kuvia huoneistoista.

Erityisesti ryhmien suosimassa leirirakennuksessa, Kelokannossa, on viihtyisät tilat saunoineen ja keittiöineen. Kelokannon huoneet ovat 2-4 hengen huoneita, joissa petipaikkoja riittää yli 50 hengelle. Kuvavalikoimassa kuva myös Kelokannon pohjapiirrustuksesta.

Ruokala on 60-paikkainen. Se sijaitsee päärakennuksessa, jossa on myös kioski- ja matkamuistomyyntiä sekä kalastusluvat Ounasjokeen ja Pallasjärveen. Ruokalassa voi nauttia seisovan pöydän paikallisista herkuista, kuten porosta, kalasta ja marjoista.

Alla kuva Kyrön paliskunnan kesäisestä poronvasojen merkkausyöstä Pallastunturissa. Kuvaaja Kati Autto.

MerkitysPallas.jpg

 

Yhteystiedot

Porotilamajoitus Autto Ky
Ounasjoentie 5614
99340 Raattama

Puh: 0400-645 310


Porotilamajoitus@gmail.com

 

map.png

 

 

 

Welcome to the village of Raattama and our Reindeer Farm Accommodation Autto.

We are located in Fell Lapland in the municipality of Kittilä, in the village called Raattama.
Our cottages are near by the river Ounas and fells of Pallas. (National Park Pallas-Ylläs)

We offer peace of Lapland, clean landscapes as well as accommodation, program and catering services for groups, families and individuals.
Here you can enjoy the pure nature by fishing, hiking, skiing or snowmobiling. The routes are easy to go and easy to find, they start from our yard.

Please contact us for more information! We serve throughout the year according to demand.

Phone number: 0400 645 310 / The Business Owner, Mervi Autto